Турция - автобус
Фестивал на лалето в Истанбул

цена от:
165 лв.
4 дни / 2 нощувки
транспорт: Автобус


ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТО В ИСТАНБУЛ

Период: 08.04 – 11.04.2021 г.

ЦЕНА: от 165 лв.

4 дни / 2 нощувки / 2 закуски

1 ден / Кюстендил - София - Истанбул
Тръгване от Кюстендил в 17.30 ч. /Паркинга зад Театъра/, в 19.30 ч. от София от ул. Оборище и пл. Ал. Невски. Нощно преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ куле.

2 ден / Истанбул
Пристигане в Истанбул сутринта. Настаняване в Barın hotel -3*, в Лалели. (Aко има свободни стаи в момента на пристигане, гостите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи, настаняването става след 14.00 ч). Кратка почивка.

*По желание, срещу доплащане: Пешеходна разходка из античния и средновековен исторически център на Истанбул и посещение на Топкапъ сарай: Хиподрума – това е една от забележителностите останали от Римският период от историята на града. В продължение на векове тук е туптяло сърцето на най-големите развлечения за времето си, като надбягвания с колесници. Това е атрактивен център с молко повече от 100 000 места за зрители, а населението на града е било около 400 000; Египетския обелиск или Обелискът на Теодосий, Змиевидната ( винтообразна) колона, Колоната на Константин или Плетената колона, Фонтанът на Кайзера, известен още и като Фонтанът на Вилхелм ІІ. Посещение на Синята джамия (безплатно). Синята джамия или джамията на Султан Ахмет е шедьовър на турската архитектура и на големията майстор Седефкяр Мехмед ага, построена в началото на 17 в. Това е единствената историческа джамия в света , която има 6 минарета.
Следва посещение на църквата „Света София“ или „Църква на светата Премъдрост Божия“ и официално - Голямата Джамия "Света София" (безплатно).
Посещение на Топкапъ сарай (от турски: „Дворец с оръдейна порта“, наречен на близка порта с оръдия) е главният султански дворец, седалище на Османската империя от 1465 до 1853 година. Огромен дворцов комплекс, който е дострояван и расте заедно с териториалното разширение на империята и заема площ от 750 000 кв.м. Административен център на една империя, която по времето на султан Сюлейман достига и заема територия повече от 15 000 000 кв.км.
Свободно време.

*По желание, срещу доплащане: Посещение на небостъргача „SAPPHIRE” - той е най-високата жилищна сграда в Европа и първата екологична сграда на Турция. След завършването й в края на 2009 г, сега тя се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа, от 120 до 1 100 кв.м. Освен жилищни имоти комплексът разполага и с търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино.Небостъргачът е проектиран от Tabanlioglu Architecture…… Като най-високата структура в бизнес центъра на Истанбул - Маслак, Истанбул Сапфир е символ на модерния начин на живот в съвременните метрополиси и с елегантнатата си снага допринася положително за имиджа на града. Асансьорът бързо ще Ви отведе до последния етаж. А там дъхът Ви просто ще спре. Истанбул е в краката ви. Има чудесен 360 градусов панорамен изглед. Откритата площ и дебелото стъкло позволяват буквално да увиснете във въздуха. Усещането е невероятно. Все едно си господар на света. Най-доброто място, за да видите Истанбул и да направите чудесни снимки.
Връщане в хотела.

Вечерта: *По желание, срещу доплащане (при мин. 20 човека): Вечеря в атрактивен турски ресторант.
Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден / Истанбул
Закуска. *По желание, срещу доплащане (при мин. 20 човека): Панорамна обиколка с автобус на Истанбул и посещение най-голямата джамия в Турция – „Чамлъджа“ и на парка ЕМИРГЯН.
Отпътуване за хълма Чамлъджа където се намира най-голямата джамия в Турция - джамията Чамлъджа. Изграждането на зданието беше започнато през 2013 година и продължи общо 6 години. Религиозният храм, построен в османско-селджушки стил, има капацитет за 63 000 човека. Джамията е с 6 минарета и може да се види от всяко място в Истанбул. Основният купол на джамията е с височина 72 метра. На вътрешните му стени са изписани шестнадесет имена на Аллах, символизиращи броя на държавите, създадени от турците през цялата им история. Комплексът на джамията включва също музей на турско ислямско изкуство, художествена галерия, библиотека, конферентна зала за 1000 души, 8 творчески ателиета и покрит паркинг с капацитет 3500 коли. Площта на самата джамия е 15 000 кв. метра.
Отпътуване за парка ЕМИРГЯН - едно от най-красивите места в Истанбул, особено през пролетта - сезонът на лалетата. Фестът започва още на 1 април и малко обръща традиционната европейска представа за нидерландското цвете. Оказва се, че гордостта на Холандия е всъщност емигрант от Балканите. Луковиците на лалето са пренесени до Ниската земя от Османската империя по времето на Сюлейман Великолепни (онзи от “Великолепният век”) през XVI век.
Търговците от известния Египетски пазар, които продават и луковици от десетки сортове, твърдят, че някога много отдавна лалето било на кантар със златото….
От едната страна на теглилката слагали луковиците на султанското цвете, от другата жълтици, докато се изравни везната. Една любопитна подробност – три думи в османския турски език се изписват с едни и същи букви, и имат една и съща числена стойност - аллах, лале и хилял (полумесец), което прави лалето божествено.
Отправяме се към площад Таксим с Паметникът на Републиката, който е емблематичен за Турция.
Продължаваме по бул. Независимост, Taksim İstiklyal – съвременният символичен център на града с оформена западноевропейска архитектура. Тук се намират магазините на известни марки от цял свят. Ще посетим и красивата катедрала Sv. Antoan (Сан Антонио) – най-голямата и красива католическа църква в града, построена от Ордена на Лазаристите в началото на 20 век..
Свободно време.

Вечерта: *По желание, срещу доплащане (при мин. 20 човека): Вечеря на кораб по Босфора с шоу програма, трансфер до пристанището и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство.
Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден / Истанбул – Пловдив – София - Кюстендил
Закуска. Освобождаване на стаите - *По желание, срещу доплащане (при мин. 20 човека): Разходка с корабче по Босфора с екскурзовод на български език - едно незабравимо преживяване!!!
Екскурзията започва от пристанище Еминьоню или Кабаташ. Корабът преминава първо покрай брега на европейската част на града, достига до втория мост над Босфора и обратно се връща покрай азиатската част. По време на разходката ще видите част от най-скъпите къщи и вили, които са служили като декор на някои от хитовите телевизионни турски сериали, като къщата на Онур и офиса на Шехерезада от сериала „1001 нощи” и резиденцията на фамилия Шадоолу от „Перла”......
(От екскурзовода: „В своя 26-годишен опит, не е имало турист да не е очарован от това уникално преживяване, смесица от природа, усещането за Босфора и увлекателно разказаната историята съпътстваща плаването“).
Отпътуване към българската църква „Свети Стефан“, това е българската светиня на Златния рог и единствената църква в света построена от желязо с готови железни елементи във Виена, която е с много голяма архитектурна и историческа стойност. Построена е в края на 19 век от българите живущи в Цариград. Главен организатор и спонсор е Стефан Богороди, който е висш държавен чиновник и преводач. Той е близък приятел на султаните: Махмуд II, Абдулмеджит и Абдулазиз. Църквата е изцяло реставрирана от турската държава с инвестиции от 2 000 000 евро.
Църква „Свети Стефан“ се е превърнала в символ на българите християни в Истанбул.
Следва посещение на Вселенската, наричана още Цариградската или Константинополската патриаршия, която е автокефална православна църква. Катедрална църква на патриаршията е „Свети Георги“.
Отпътуване за Одрин. Кратък престой в града за кратка почивка и разглеждане на най-голямата джамия в Турция - "Селимие". Свободно време. Възможност за обяд.
Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в Кюстендил.

НАСТАНЯВАНЕ на база ВВ Човек в двойна стая Дете до 12 г. с 2-ма възрастни Единична стая
Barın hotel -3* 165 лв. 155 лв. 225 лв.

♥ ПРИТЕЖАТЕЛИТЕ на карта CASHBACK ще получат 2% пари обратно и 1 sp (точки за пазаруване).
* Заявете ВАШАТА БЕЗПЛАТНА КАРТА само с 1 клик ➡ cbw.to/osnt32

♥ ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с лицензиран автобус;
 • Пътни и гранични такси;
 • 2 нощувки със закуски в Barın hotel -3*, в Лалели, Истанбул
 • Медицинска застраховка за лица до 65 год., с покритие 10000 €;
 • Представител на Агенцията;

♥ ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
♥ Допълнителни екскурзии и посещения:
 • Пешеходна разходка на исторически център на Истанбул и Посещение на Топкапъ сарай – 18 €, - при мин. 20 човека и входна такса - 100 TL /валидена за музея на двореца и хазната/ и 70 TL /валидна за харема/.
 • Посещение на небостъргача „SAPPHIRE”, с билет за 4D симулацията на полет с хеликоптер и панорамната площадка: 20€ - при мин. 15 човека
 • Вечеря в атрактивен турски ресторант – …€, - при мин. … човека
 • Панорамна обиколка с автобус на Истанбул и посещение най-голямата джамия в Турция – „Чамлъджа“ и на парка ЕМИРГЯН. – 18€, - при мин. 20 човека
 • Куверт за вечеря на яхта по Босфора с шоу програма, трансфер до пристанището и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство – 40€, - при мин. 20 човека
 • Разходка с корабче по Босфора - 17€ - при мин. 20 човека
♥ PCR тестове, при необходимост. В момента PCR теста в Турция е 150 TL.
♥ ВАЖНО: Входните такси подлежат на препотвърждение!

♥ ВАЖНО:
 • Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването.
 • При заявяване по време на екскурзията, допълнителните мероприятия са с 20% по-скъпи.
 • При заплатен допълнителен тур, но неявяване в определеното време и място за започване на тура сумата не се възстановяват!ОБЩИ УСЛОВИЯ:
 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.
 • Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
 • Начин на плащане: депозит – 30 лв.; доплащане – 15 дни преди датата на отпътуване.
 • Необходими документи: Международен паспорт с минимум 6 месеца валидност към датата на отпътуване; За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
♥ Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
 • 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
 • 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
 • 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни;
♥ Срокове за анулации и неустойки:
 • При анулация от деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – неустойка в размер на 10% от основната цена на пътуването на турист;
 • При анулация от 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – неустойка в размер на 30% от основната цена на пътуването на турист;
 • При анулация от 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – неустойка в размер на 100% от основната цена на пътуването на турист;

 • ЗАБЕЛЕЖКА:
♥ Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини.
♥ Агенцията не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до страните по програмата поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини.
♥ Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
♥ Агенцията си запазва правото да промени цената в случай на увеличение цената на горивата и др.
♥ Агенцията притежава Сертификат № 03700100002914/20.08.2020г., за сключена задължителна застраховка „ОТГОВОРНОСТ НА ТУРОПЕРАТОРА“, с валидност до 01.10.2021 г., при „ЗД ЕВРОИНС” АД,
гр. София, бул. “Христофор Колумб” № 43, ЕИК:121265113, тел.: 00359 2 979 46 91.