ГЪРЦИЯ - топ оферти
Мини почивка на о.Тасос - зеленият рай на Гърция

цена от:
380 лв.
6 дни / 5 нощувки
транспорт: Автобус


МИНИ ПОЧИВКА на о.ТАСОС - ЗЕЛЕНИЯТ РАЙ НА ГЪРЦИЯ

Маршрут: Кюстендил – ГКПП Кулата – Керамоти – о.Тасос – Кавала – ГКПП Кулата – Кюстендил

6 дни / 5 нощувки, закуски и вечери

01 – 06.05.2020 / Цена: от 380 лв.
22 – 27.09.2020 / Цена: от 398 лв.

ЦЕНИТЕ са валидни за РАННИ РЕЗЕРВАЦИИ направени до 15.02.2020 г.

1 ден/ петък / Кюстендил – ГКПП Кулата – Керамоти – о. Тасос
Отпътуване в 08:00 ч. от гр. Кюстендил /паркинга зад Театъра/ в посока ГКПП Кулата, за Керамоти. Качване на ферибота за о.Тасос и се отправяме за златния плаж на Скала Потомиас.
Настаняване в Хотел Ellas -3*. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

2 ден / събота / о. Тасос
Закуска в хотела. Свободно време за плаж. Вечеря. Късно вечерта - *По желание, срещу доплащане: Посещение на Taverna “Augustos“, с. Теологос, една от най- известните и най-големи таверни на о. Тасос. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден / неделя / о. Тасос
Закуска в хотела. Свободно време за плаж.
Късния следобед - *По желание, срещу доплащане: Екскурзия до с. Панагия, където се намира Музей на зехтина "Сотирелис". Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден / понеделник / о. Тасос
Закуска в хотела. Свободно време за плаж или *По желание, срещу доплащане: Екскурзия до Манастира „Св. Архангел Михаил“ и фабриката за злато IrisGold. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден / вторник / о. Тасос
Закуска в хотела. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

6 ден / сряда / о. Тасос – Керамоти – Кавала – ГКПП Кулата - Кюстендил
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване гр. Кавала – град който е красиво разположен около малък залив. В старият град се намират: Имарет – сега петзвезден хотел, Конака и паметника на Мехмед али, Крепостта, от която се открива чудесна панорама, Акведукта. Свободно време.
Отпътуване за България. Спирани на Free shop след границата. Отпътуване за Кюстендил.

ПЕРИОДИ ЦЕНА на възрастен в двойна стая ЦЕНА на 1 дете до 12 г. с 2-ма възрастни
01 – 06.05.2020 380 лв. / 392 лв. 235 лв. / 250 лв.
22 – 27.09.2020 398 лв. / 415 лв. 265 лв. / 280 лв.

* Цените оцветени в червен цвят се отнасят за ранни резервации;

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с комфортен автобус;
 • Пътни такси;
 • 5 нощувки в Хотел Ellas -3* в Скала Потомиас, о. Тасос;
 • 5 закуски в ресторанта на хотела;
 • 5 вечери в ресторанта на хотела;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“, с покритие 2000€, за лица до 65 години;
 • Представител от Агенцията;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Фериботни билети – 3,5€ / човек в посока – заплащат се на място;
 • Обяд;
 • Допълнителни услуги:
 • Посещение на таверна “Augustos“ - Теологос - 25€ (при минимум 25 туристи); Цената подлежи на препотвърждаване от Таверната;
 • Екскурзия до с. Панагия, където се намира Музей на зехтина – 5 лв. (при мин. 16 туристи)
 • Екскурзия до Манастира „Св. Архангел Михаил“ и фабриката Iris Gold - 14 лв. (при мин. 20 туристи)
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ за лица над 65 г.
 • Застраховка „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ“ - по желание и съгласно тарифите и условията на ЗД Евроинс АД.
♥Цената на застраховката зависи от цената на закупения пакет и срока на анулация.
♥Застроховката се сключва в деня на плащане на депозита или пълната стойност на туристическия пакет.
♥Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзията.
 • Входните такси на посещаваните туристически обекти.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:
1/ Посещение на Taverna “Augustos“, с. Теологос, една от най- известните и най-големи таверни на остров Тасос
ЦЕНА: 25€ (при минимум 25 туристи); Цената подлежи на препотвърждаване от Таверната;

2/ Екскурзия до с. Панагия, където се намира Музей на зехтина "Сотирелис".
През 1915 година семейство Сотирелис започват да произвеждат зехтин от местния сорт маслини „фруба“ с помощта на воденица. С електрификацията на селото през 1968 г. фабриката се усъвършенства и модернизира. Тя произвежда студено пресован зехтин зехтин по традиционния метод до 2007 г. След 2007 г. фабриката е превърната в Музей на зехтина, където са представени машините и крайните продукти, снимки на производствения цикъл от събирането на маслините до бутилирането на зехтина, любопитни факти и кратък филм за историята и производствения процес.
Освен музейната част може да посетите и магазина, където да опитате и закупите от студено пресованият зехтин.
ЦЕНА: 5 лв. (при мин. 16 туристи) – включва трансфер хотел - с. Панагия – хотел.

3/ Екскурзия до Манастира „Св. Архангел Михаил“ и фабриката за злато Iris Gold.
Манастира „Свети Архангел Михаил“ е православен женски манастир в южната част на остров Тасос, Гърция. Той е най-големия на острова и е разположен е западно от село Тимония. Манастирът е построен на върха на 250 m висока скала надвиснала над морския бряг и тесен залив на Егейско море.
В достъпната за миряни част има два параклиса, посветени на Свети Ефрем Сироски и на Свети Герасим Кефалонийски. Манастирът съхранява голяма колекция от религиозни предмети, създадени от монасите, както и света реликва – част от пирона от кръста на разпятието на Христос, с който е била прикована дясната му ръка. Пиронът е трябвало да бъде дар от монасите от Света гора за владетелите на Молдова. Но буря принудила поклонниците да спрат на Тасос и това се приело за божествен знак, че реликвата трябва да остане в манастира.
Отпътуване за фабриката за злато Iris Gold. Историята на IrisGold започва през 1973 г. в Солун, Гърция, като малък семеен ателие, произвеждащ златни бижута. През 1999 г. оригиналният IrisGold прави голяма промяна и решава да напусне Солун и да започне производство на остров Тасос. През 2002 г. "Фабрика за бижута IrisGold" отвори врати за обществеността. Разположен в модерна сграда с производствена база и разкошна изложба и зона за директни продажби.
ЦЕНА: 14 лв. (при мин. 20 туристи) – включва трансфер хотел - Манастира „Св. Архангел Михаил“ и фабриката за злато Iris Gold – хотел.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ХОТЕЛА:
Хотел Ellas -3*
е разположен на 40 метра от Златния плаж в Скала Потомиас, о. Тасос.
Скала Потамиас е много популярен плажен курорт, разположен на почти 15 километра от град Лименас /Тасос/ и на около 32 километра от Скала Принос. Плажът се простира около залив към североизточната част на острова и е заобиколен от живописна верига от гористи планини, включващи масив Ипсарио, най-високата планина на Тасос, издигаща се на 1204 метра.
За разлика от останалите гръцки острови, остров Тасос предлага много повече от красиви, слънчеви плажове и кристално чиста вода. Той отразява цялата гръцка култура и традиции. Островът има богата история и археологически находки, които са пръснати из целия остров. Тасос е най-северния остров в Бяло море, който е отдалечен на 10-12 км от бреговата ивица на Гърция, много близо до залива на Керамоти, откъдето се ползва ферибота.


ОБЩИ УСЛОВИЯ:
♥ Минимален брой за осъществяване на пътуването - 40 туристи.
♥ Срок и начин на плащане: 30% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 20 работни дни преди датата на отпътуване.
♥ Необходими документи: лична карта или международен паспорт. За деца под 18 години пътуващи с 1 родител или без родители - нотариално заверена декларация, че са съгласни детето да пътува в чужбина и задължително паспорт. Деца, чийто родители имат различни фамилии е задължително да носят копие от акта за раждане на детето.
♥ Допълнителни визови, паспортни и санитарни изисквания за страната – няма.

♥ Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
 • 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
 • 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
 • 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-малка от два дни;

♥ Срокове за анулации и неустойки:
 • От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
 • От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
 • От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

♥ Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.
♥ Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
♥ Туристите трябва да предоставят в обекта съответния документ , удостоверяващ отстъпката / студентска книжка, ученическа карта, журналистическа карта и други/.
♥ Агенцията не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до страните по маршрута поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини.
♥ Агенцията си запазва правото да промени цената в случай на драстично увеличение цената на горивата и др.
♥ Агенцията има сключен договор за застраховка „Отговорност на туроператора“, със Застрахователна полица № 03700100002265/30.08.2019 г., с валидност до 01.10.2020 г., при „Застрахователно дружество ЕВРОИНС” АД, гр. София, бул. “Христофор Колумб” № 43, ЕИК:121265113, тел.: 00359 2 979 46 91.