Македония - автобус
Мини почивка - Охрид и *Албания, Поградец

цена от:
198 лв.
4 дни / 3 нощувки
транспорт: Автобус


Дати:  30.07.2020-02.08.2020ЕКСКУРЗИЯ ДО ОХРИД и *АЛБАНИЯ, ПОГРАДЕЦ

30.07 - 02.08.2020

4 дни / 3 нощувки със закуски

ЦЕНА: от 198 лв.

1 ден / Кюстендил – ГКПП Гюешево – Охрид
Отпътуване в 08:00 ч. от гр. Кюстендил /паркинга зад Театъра/ по маршрут Гюешево – Охрид. Настаняване в студия в центъра на Охрид.
Свободно време или * По желание, срещу доплащане: Туристическа програма с местен екскурзовод в Стария град: Античния театър, Поликонхалната базилика и Баптистерия, Долни Сарай, Самуилова крепост, църквите “Света София”, Свети Климент и Пантелеймон, Света Богородица Перивлепта, Свети Йоан Канео, Работилницата за хартия с Гутембергова преса, Музей „Робева къща“.
Връщане в хотела. Нощувка.

2 ден / Охрид – *Билянини извори и Музеят върху вода – Албания, Поградец – М/ра „Свети Наум“– Охрид
Закуска. Свободно време или * По желание, срещу доплащане: Целодневна екскурзия - манастира „Свети Наум“, по пътя посещение на Билянини извори и Музеят върху вода, който е една от най-интересните атракции за туристи и местни любители на историята и културата в Охрид. Всъщност музеят върху водата представлява древно селище, което е било изцяло възстановено така, каквото е било преди векове. Върху дървена платформа с жилища над водата са живеели хора от праисторически времена. Водата под жилищата е с дълбочина около пет метра. Върху наколните жилища са живеели около стотина жители и това на практика е представлявало селище на рибари и занаятчии.
Отпътуване за Албания, град Поградец, един от най – очарователните курорти в Албания. Градът е разположен на югозападния бряг на Охридското езеро в подножието на планината Мокра и само на няколко километра от границата с Македония. Това не случайно е едно от любимите места на албанците. Близостта до езерото дава възможност за плаж, плуване, риболов и всякакви водни спортове.
Отпътуване за Манастирския комплекс „Свети Наум“ е разположен на югоизточния бряг на Охридското езеро. В него е изградена църквата Свети Архангели, където се намира гробницата на лечителя чудотворец Свети Наум. Възможност за обяд.
Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден /Охрид – *Струга – Калища – Вевчани – Охрид
Закуска. Свободно време или * По желание, срещу доплащане: Полудневна екскурзия до Струга, Калища и Вевчани. Пешеходна разходка в Струга покрай река Черни Дрин до родната къща на братя Миладинови (разглеждане отвън) и свободно време на стружката чаршия. Отпътуване за село Калище. Посещение на скалния манастир "Св. Богородица Калишка”, църквата “Рождество Богородично”, параклиса “Св. Петър и Павел” със светена вода. Посещение на Вевчани – столицата на хумора в Македония, архитектурен резерват, живописно разположен в подножието на планината Ябланица, северно от Струга. Свободно време в парка на Вевчанските извори. Възможност за обяд (цена за група: 12 евро/човек)
Връщане в Охрид. Нощувка.

4 ден /Охрид – Скопие – Кюстендил
Закуска. Отпътуване за Скопие. Пешеходна разходка в новия център на града с многобройните паметници на проекта "Скопие 2014", паметника "Воин на кон" с фонтаните, музея на Майка Тереза, Каменния мост, стария квартал Вароша – скопската чаршия с многобройните занаятчийски дюкяни, магазини и сладкарници, църквата "Свети Спас" със саркофага на Гоце Делчев. Свободно време.
Отпътуване за България. Пристигане в Кюстендил /паркинга зад Театъра/.

Настаняване Възрастен в двойна стая Дете от 7 до 12 г. с 2-ма възрастни Дете до 7 г. с 2-ма възрастни Единично настаняване
Хотел – 3* 198 лв. 132 лв. 86 лв. 242 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с лицензиран автобус;
 • Магистрални такси;
 • 3 нощувки със закуски в Хотел 3* в Охрид;
 • Разходка в столицата Скопие;
 • Застраховка „Помощ при пътуване“ – с покритие 2000€, за туристи до 65 г.;
 • Екскурзоводско обслужване;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
♥ Застраховка „Помощ при пътуване“ – с покритие 2000€, за туристи над 65 г. – 2 лв.;
♥ Обяд и вечеря;
♥ Входни такси за обекти, посещавани по желание:
 • Музей върху вода - 100 Денара
 • Манастира „Свети Наум“ - 60 динара (2лв)
 • Скалната църква "Св. Богородица" - 60 динара (2лв)
♥ Допълнителни услуги:
  • Туристическа програма с местен екскурзовод в Охрид – Стария град и Самуиловата крепост (без включени входни такси) – 10 лв., при мин. 20 туристи.
 • Екскурзия с местен екскурзовод до Билянини извори и Музеят върху вода, Албания/Поградец, Манастира „Свети Наум“ (без включени входни такси) - 18€, при мин. 20 туристи.
 • Екскурзия до Струга, Калища и Вевчани (без включени входни такси) – 15 лв., при мин. 20 туристи.
Обяд във Вевчани (цена за група: 12 евро/човек)
♥ Застраховка „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ“ - по желание и съгласно тарифите и условията на ЗД Евроинс АД.
 • Цената на застраховката зависи от цената на закупения пакет и срока на анулация.
 • Застроховката се сключва в деня на плащане на депозита или пълната стойност на туристическия пакет.
 • Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзията.
 • Входните такси на други туристически обекти.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
Валута: 31 денара = 1 лев
България 12:00 часа – Македония 11:00 часа


ОБЩИ УСЛОВИЯ:
 • Минимален брой за осъществяване на пътуването - 40 туристи.
 • Срок и начин на плащане: 30% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 20 работни дни преди датата на отпътуване.

♥ Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
 • 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
 • 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
 • 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни;
♥ Срокове за анулации и неустойки:
 • При анулация от деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – неустойка в размер на 10% от основната цена на пътуването на турист;
 • При анулация от 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – неустойка в размер на 30% от основната цена на пътуването на турист;
 • При анулация от 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – неустойка в размер на 100% от основната цена на пътуването на турист;
♥ Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини.
♥ Агенцията не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до страните по програмата поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини.

♥ Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
♥ Агенцията си запазва правото да промени цената в случай на увеличение цената на горивата и др.
♥ Агенцията има сключен договор за застраховка Отговорност на туроператора, със Застрахователна полица № 03700100002265/30.08.2019 г., с валидност до 01.10.2020 г., при „Застрахователно дружество ЕВРОИНС” АД, гр. София, бул. “Христофор Колумб” № 43, ЕИК:121265113, тел.: 00359 2 979 46 91.