Италия - автобус
На море в ИТАЛИЯ - Лидо ди Йезоло, Венеция

цена от:
564 лв.
8 дни / 6 нощувки
транспорт: Автобус


Дати:  21.09.2019-28.09.2019НА МОРЕ В ИТАЛИЯ - ЛИДО ДИ ЙЕЗОЛО, ВЕНЕЦИЯ
8 дни / 6 нощувки със закуски и вечери

ПЕРИОД: 21.09 - 28.09.2019

ЦЕНА: 564 лв.
ЦЕНАТА са валидни за резервации направени до 31.05.2019 г.

ИТАЛИАНСКИЯ КУРОРТ ЛИДО ДИ ЙЕЗОЛО е един от най-популярните курорти на Италия.
Очаква Ви 15-километрова плажна ивица, златист нежен пясък и море със син флаг.
Наричат още Лидо ди Йезоло „столицата на модата и забавленията“ по северното адриатическо крайбрежие. И има защо. Тук можете да прекарате ленив ден в слънчеви бани, да се разходиш по дългата 7 км търговска улица на курорта. Стотиците магазинчета с уникални италиански стоки са истински рай за любителите на покупките, а в кокетните барове, пицарии и ресторантчета се предлагат специалитети за всеки вкус. Не е за подценяване и близостта на курорта до едни от най-красивите градове на Италия: Венеция, Верона, Падуа...


ПРОГРАМА:
1 ден / Кюстендил – София – Лидо ди Йезоло
Отпътуване в 22:00 ч. от Кюстендил от паркинга зад Театъра, в 23:30 от София /Мосю Бриколаж - Люлин/, по маршрут: Калотина – Сърбия – Хърватска – Италия / Лидо ди Йезоло. Нощен преход.

2 ден / Лидо ди Йезоло
Пристигане около обяд в курорта Лидо ди Йезоло. Настаняване в хотела. Свободно време за плаж.
Вечеря. Нощувка.

3 ден / Лидо ди Йезоло – (по желание, срещу доплащане - полудневна екскурзия до Венеция)(по желание)
Закуска. Свободно време за плаж в курорта Лидо ди Йезоло или в 7:30 ч. отпътуване за лагуната Пунта Сабиони. В 08:30 ч. с корабче от Пунта Сабиони се придвижваме до Венеция - градът на любовта. Венеция е известен още като „Кралицата на Адриатика“, „Град на водата“, „Град на мостовете“ и „Град на светлината“. Няма друг град като Венеция - има 180 канала, 450 моста и великолепни дворци. Около най-големия от всички - Канале Гранде има над 170 красиви сгради датиращи от XIII до XVIII век. Венеция ще ви омагьоса със своето очарование и отново ще искате да се върнете тук. Туристическа програма във Венеция : площад „Сан Марко” и едноименната базилика, построена, за да съхрани мощите на Светеца; „Двореца на Доджите“, откъдето е управлявана Венецианската република повече от 1000 години; Камбанарията; Часовниковата кула; моста Риалто; Канале Гранде. Продължаваме към Моста на Академията и втората по значение базилика в града - „Сан Стефано“. Свободно време.
Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

4 ден / Лидо ди Йезоло – (по желание, срещу доплащане екскурзия до Виченца) (по желание)
Закуска. Свободен ден за плаж в курорта Лидо ди Йезоло или по желание и срещу допълнително заплащане полудневна екскурзия до Виченца - "Градът на Паладио" обявен за обект на световното наследство на ЮНЕСКО с красив, компактен градски център и атрактивни вили и гледки по заобикалящите го хълмове. Архитектурният гений на Ренесанса-Паладио пристига във Виченца през 1524 г. и за период от 60 години превръща малкото градче в голяма строителна площадка. Години по-късно дори и известният писател Гьоте, минавайки през града, бил възхитен от майсторските ръце на архитекта. Някои от сградите са средновековни, като част от тях са във венециански готически стил, но повечето са от шестнадесети и седемнадесети век. Пешеходната разходка включва: Известният площад Пиаца дел Дуомо (Piazza del Duomo), на който е разположена изящната Катедрала от 15 в. Тя е построена върху основите на три по-стари църкви и е с прекрасна готическа фасада, облицована с червен и бял мрамор. Площад Пиаца дей Синьори (Piazza dei Signori) - сърцето на града със сградата на съда - Базиликата Паладиана (Basilica Palladiana), която с нейните открити колонади се счита за най-голямото творение на архитекта Андреа Паладио и прилежащата и висока и крехка кула Торе ди Пиаца. Ще видим и най-известната забележителност на града Театро Олимпико (Teatro Olimpico) - Олимпийският театър, който послужил като първообраз на множество театри по света. Разглеждат се още дворецът Киерикати (Palazzo Chiericati), най-значимата църква във Виченца – „Св. Корона” известна с „Христовото кръщение” на Джовани Белини. Виченца е известна още като "Градът на златото" и Бижутерийната столица на Италия, заради развитата търговия с благородни метали, така че можете да съчетаете културната си разходка със закупуване на украшение за спомен от местните златарски ателиета. Свободно време за разходка и шопинг.
Връщане в Лидо ди Йезоло ранния следобед. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

5 ден / Лидо ди Йезоло – Верона – Сирмионе (по желание)
Закуска. Отпътуване за Верона , съхранил любовта на Ромео и Жулиета. Пешеходна разходка в старата част на града: площад ”Бра” - най-големият площад на Верона; Арена ди Верона – третият по големина амфитеатър в Италия; Фонтана “Мадона Верона” - символ на на града; ренесансовия площад „Ербе“, къде са разположени римският форум и беседката „Берлина“ с позорният стълб на който през 16 в. са завързвали осъдените и са ги замеряли с изгнили плодове; къщата на Жулиета с дворчето и терасата, под която Ромео е разкрил любовта си и бронзова статуя на Шекспировата героиня; Площад „Синьория“ - аристократичният площад на Верона, в центъра на който се издига скулптура на Данте Алигиери. Свободно време.
Отпътуване за Сирмионе – едно от магическите места, които можете да посетите на езерото Гарда. Градът има свой исторически център, който се намира на полуостров Сирмио и се простира на 2.5 км навътре в езерото.Днес в Сирмионе има множество културно-исторически и културни забележителности, датиращи от I в.пр. Хр.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ден / Лидо ди Йезоло – о. Мурано – о. Бурано (по желание)
Закуска. В 7:30 ч. отпътуване за лагуната Пунта Сабиони. В 08:30 ч. с корабче от Пунта Сабиони се придвижваме до двата острова.
Островът на стъклото Мурано някога бил рибарско селище, известно и с добива на сол. През 1291 г. обаче тук се пренесли работилниците за производство на венецианско стъкло. Започнали да наричат Мурано „островът на пламъците”, заради светлината на безбройните пещи, които огрявали небето всяка нощ Днес тук работят най-известните италиански интериорни дизайнери, които създават не просто огледала, полилеи, бижута и други украси, а истински произведения на изкуството. Разходка из острова: Palazzo Giustinian – Музей на стъклото, Църквата Св.Св. Мария и Донато, Църквата Св.Мъченик Петър. Свободно време.
Отпътуване за дантеления Бурано : Първото, което хваща окото, докато бавно пърпориш към острова са редицата плътно прилепени една до други къщички, оцветени във всички възможни и невъзможни цветове. Някога рибарите прекарвали с дни далече от дома. Прибирайки се в къщи след дълго отсъствие, те лесно разпознавали цветния си дом. Легендата разказва, че докато чакали мъжете си да се приберат с дневния улов, местните синьори седели пред пъстрите си къщи и усърдно кърпели рибарските мрежи. Така постепенно се зародило изкуството на буранската дантела, която напълно може да съперничи по красота (а и по цена) с брюкселската. Свободно време за разходка из пъстроцветния остров.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

7 ден / Лидо ди Йезоло – Падуа (по желание полудневна екскурзия)
Закуска. В 8:30 ч. отпътуване за град Падуа, който е разположен в североизточната част на Италия и лежи на бреговете на р. Бакилионе. Градът е считан за най-старият град в Северна Италия, като се смята, че е основан през 1183г. В този смисъл, градът е богат на архитектурни обекти и паметници на културата.
Една от най-популярните забележителности в града е капелата „Скровенджи“ (Scrovegni Chapel). Там се помещават редица фрески, изработени от Джото в началото на 14 век.
Интерес за туристите на града представлява и сградата на старото кметство „Палацо де ла Раджоне“, чийто покрив се смята за най-големият неподсилен с колони в Европа.
В града могат да бъдат разгледани и множество църкви, като сред най-популярните е католическата църква„Сант Антонио“ (Basilica di Sant'Antonio da Padova), където се пазят мощите на светеца. Падуа се гордее и със своя университет, който има над 800-гдишна история. Интересен факт е, че Галилео Галилей е бил сред лекторите в университета.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

8 ден / Лидо ди Йезоло – Кюстендил – 1240 км
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България. Пристигане в София и Кюстендил късно вечерта.

ЦЕНИТЕ са валидни до 31.05.2019 г.

Hotel 3* в Лидо ди Йезоло Човек в двойна стая Човек на доп. легло Дете от 2 до 11 г. с 2-ма възрастни Дете до 2 г. с 2-ма възрастни Единична стая
21.09 - 28.09.2019 564 538 479 278 679

ЦЕНАТА е в ЛЕВА и ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с лицензиран туристически автобус;
 • Гранични и магистрални такси;
 • 6 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* - Лидо ди Йезоло ;
 • Водач от Агенцията;
 • Медицинска застраховка за целия престой;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Таксите за музеите - общо около 20€;
 • Екскурзия до Венеция: трансфер, корабче и входна такса – 20€ (при мин. 24 туристи);
 • Екскурзия до Виченца – 22€ (при мин. 24 туристи);
 • Екскурзия до Верона и Сирмионе – 30€ (при мин. 24 туристи);
 • Екскурзия до о. Мурано и о. Бурано: трансфер, корабче и входна такса – 25€ (при мин. 24 туристи);
 • Екскурзия до Падуа – 20€ (при мин. 24 туристи);ОБЩИ УСЛОВИЯ:
 • Програмата се провежда съответно при минимум 40 туристи!
 • Заплащане на 50% от сумата при записване, останалите - 20 работни дни преди датата на отпътуване.
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди отпътуване.
 • Необходими документи: лична карта или международен паспорт. За деца под 18 години пътуващи с 1 родител или без родители - нотариално заверена декларация, че са съгласни детето да пътува в чужбина и задължително паспорт. Деца, чийто родители имат различни фамилии е задължително да носят копие от акта за раждане на детето.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.
 • Агенцията притежава Удостоверение за туроператорска дейност № РКК-01-05962 /2007г. и Застраховка Отговорност на Туроператора № 03700100001631/31.08.2018, с валидност до 01.10.2019 г. при „ЗД ЕВРОИНС“ АД, с адрес на управление: София, бул. „Христофор Колумб“ №43.
 • Агенцията не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до държавите по маршрута поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини.
 • Агенцията си запазва правото да промени цената в случай на драстично увеличение цената на горивата и др.