България - автобус
Празник на розата в долина на тракийските царе

цена от:
84 лв.
2 дни / 1 нощувки
транспорт: Автобус


Дати:  06.06.2020-07.06.2020ПРАЗНИК НА РОЗАТА В ДОЛИНА НА ТРАКИЙСКИТЕ ЦАРЕ

Период: 06.06 – 07.06.2020
2 дни / 1 нощувка със закуска


ЦЕНА: от 84 лв.

1 ден / Кюстендил – София – гр. Шипка – Казанлък – Ст. Загора
Отпътуване в 6:00 ч. от Кюстендил /паркинга зад Театъра/, отпътуване в 8:00 ч. от София /площад Св. Александър Невски, ул. „Оборище“/, по маршрут София – гр. Шипка.
Град Шипка е селище, съществувало още от 11 – 6 век пр.н.е., когато българските земи са населявани от траките. Селището е обявено за град на 23 август 1977 г. по случай 100 години от Освобождението на България от османско владичество. Религията, която се изповядва в града, е източноправославното християнство. В гр. Шипка никога не е имало население от друга религия.
Посещение на Храм-паметникът “Рождество Христово”, наричан още Шипченски манастир.
Целият монашески комплекс се състои от главната църква, поклонническа сграда, монашески корпус, приют и Духовна семинария.
Посещение на тракийската могила Голяма Косматка / тя е сред най-големите могили в Тракия, с максимална височина 23 м и диаметър 130 м. В нея е открита една от малкото запазени неограбени тракийски гробници – най-вероятно тази на Севт III/ и Казанлъшката гробница / тя е част от голям некропол, разположен в близост до древната столица на Одриското царство Севтополис. Датирана е в края на IV в. пр. Хр. – началото на III в. пр. Хр. и от 1979 е в списъка на ЮНЕСКО на Световното културно и природно наследство/.
Отпътуване за Казанлък - центъра на Розовата долина. Посещение на Музея на розата, който се намира в новопостроена сграда в парк „Розариум“, в централната част на гр. Казанлък. Главната цел на музея е да запознае хората с историята на отглеждане на маслодайна роза и розопроизводството по българските земи. В Музея на розата са направени възстановки на склад за розово масло и на първата лаборатория за изследване на розовото масло, създадена през 1912 г. от учителя по химия в казанлъшкото училище Христо Яръмов.
Свободно време. Отпътуване за Стара Загора - един от най-древните градове в България и Югоизточна Европа. През епохите е носил различни имена - Берое, Августа Траяна, Верея, Ески Заара, Железник. Днес градът е привлекателен и модерен; важен икономически, университетски и културен център.
Настаняване в хотел Сити -3*. Нощувка.

2 ден / Ст. Загора - Етнографски комплекс „Дамасцена“ – София - Кюстендил
Закуска. Отпътуване за розовите градини на "Дамасцена" в с. Скобелево, където туристите получават малки кошнички и участват в розобера. Посрещане на туристите от момичета в национални носии и въвеждането им в брането на розовия цвят.
Посещение на Етнографски комплекс „Дамасцена“ и посрещане на групата по стар български обичай с погача и сол. По време на екскурзоводската обиколка туристите ще се запознаят с етнографската сбирка и старинния начин на розоварене в старите гюлапани, с технологията на розоварене в съвременната розоварна; с колецията от сортове декоративни рози. Ще има възможност за тестване на етерични масла, както и дегустация на розов ликьор, розово сладко, мед от рози, гюлова ракия; розова вода, съпътствани от фолклорна програма.
Свободно време и възможност за обяд. В ресторанта на комплекса можете да опитате специалитети от българската традиционна кухня. Запазена наша марка са домашно приготвените ни десерти с розова вода и розови листенца (*домашна торта с йогурт, поръсена с розови листенца; *шоколадова торта с розови листенца и лешник и други).
Отпътуване за Казанлък - центъра на Розовата долина, получила названието си в средата на 19 век от традициите в отглеждането на маслодайна роза.
Пристигане в гр. Казанлък и включване в празненствата по повод Празника на розата 2020 г.
Отпътуване за София и Кюстендил.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ХОТЕЛА:
Местоположение. Хотел Сити -3* се намира на входа на град Стара Загора, в посока от автомагистрала Тракия.
Хотела разполага с апартаменти, студиа и двойни стаи, 4 конферентни зали с капацитет съответно 150, 68, 24 и 12 места, изискан ресторант, предлагащ интересни ястия от средиземноморската кухня, комфортен лоби бар, сауна и джакузи.
Описание на помещенията: Всеки един от нашите напълно климатизирани апартаменти, студиа и стаи, се състои от просторен всекидневен трак, включващ кухненски бокс и уютна спалня. Всекидневната е оборудвана с холова гарнитура, 42-инчов плазмен телевизор с пакет от над 40 цифрови канала, безплатна кабелна интернет връзка, персонален електронен сейф, кухненски бокс с вграден плот с два котлона и хладилник с вътрешна камера, кът с кухненска маса с четири стола.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с лицензиран автобус;
 • 1 нощувка със закуска в хотел Сити -3* в Стара Загора
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Представител от Агенцията;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
♥ Входни такси за посещаваните туристически обекти;
♥ Входна такса за Етнографски комплекс „Дамасцена“, - 48 лв., която включва:
 • участие в розобера в градините на „ДАМАСЦЕНА“;
 • разглеждане на етнографска сбирка;
 • демонстрация на розоварене със старинна инсталация;
 • беседа за историята и настоящето на розопроизводството, паралел между стария и новия начин на розоварене;
 • посещение на единствен по рода си амфитеатър, вдъхновен изцяло от тракиската култура и изкуство;
 • дегустация и тестване на ликьор от рози, сладко от рози, мед от рози, гюлова ракия; розова вода и етерични масла;
 • екскурзоводско обслужване в обекта;
 • фолклорна програма;
♥ Обяд в Етнографски комплекс „Дамасцена“ – по предварителна заявка.

♥ Застраховка „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ“ - по желание и съгласно тарифите и условията на ЗД Евроинс АД.
 • Цената на застраховката зависи от цената на закупения пакет и срока на анулация.
 • Застроховката се сключва в деня на плащане на депозита или пълната стойност на туристическия пакет.
 • Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзията.ОБЩИ УСЛОВИЯ:
♥ Минимален брой за осъществяване на пътуването - 40 туристи.
♥ Срок и начин на плащане: 30% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 20 работни дни преди датата на отпътуване.

♥ Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
 • 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
 • 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
 • 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни;

♥ Срокове за анулации и неустойки:
 • От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист;
 • От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист;
 • От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист;

♥ Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини.
♥ Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
♥ Агенцията си запазва правото да промени цената в случай на увеличение цената на горивата и др.
♥ Агенцията има сключен договор за застраховка Отговорност на туроператора, със Застрахователна полица № 03700100002265/30.08.2019 г., с валидност до 01.10.2020 г., при „Застрахователно дружество ЕВРОИНС” АД, гр. София, бул. “Христофор Колумб” № 43, ЕИК:121265113, тел.: 00359 2 979 46 91.