Гърция
Спа курорт Лутраки

Маршрут: Кюстендил – Петрич – Солун – Лутраки – Едеса – Вергина – Манастира „Св. Йоан Предтеча” над Серес – Птерич – Кюстендил

цена от:
165 лв.
4 дни / 3 нощувки
транспорт: Автобус


Деца до 12 год. – 150 лв.
/Цената е валидна за резервации направени до 28.02.1013 и плащане на 30% от цената/

Курортът ЛУТРАКИ със своите минерални лечебни извори е разположен в северна Гърция, на 100 км от Солун и на 30 км от Едеса.Съществуват 6 основни лечебни извора, извиращи от подземните скали. Температурата им е около 37 ° С.
Басейните и водопадите се намират само на 2 км от хотела.
Големият басейн е с 25 м ширина и 50 м дължина.
Малкият е с 30 м ширина, 10 м дължина и 1 м дълбочина.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
* 3 нощувки + 3 закуски в х-л „ALMOPIA” - категория 3 ключа - Лутраки, Аридеа;
* Транспорт с лицензиран автобус;
* Екскурзоводско обслужване;
* Медицинска застраховка с покритие 5 000 ЕВРО; / за лица над 65 г. – има доплащане /;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
*По желание гръцка вечер с музика/алкохола се заплаща допълнително,не се разрешава внасянето на алкохол в заведението от туристите/15€
* По желание: Екскурзия до водопадите в Едеса – 8€ / минимум 20 туриста /;
* По желание: Вергина за разглеждане на гробницата на Филип II – бащата на Александър
Велики – 12€ / минимум 20 туриста /;
* Входове за СПА центъра в Лутраки;
- малък басейн - 2€; голям басейн - 3€;
* Входни такси за посещаваните обекти:
- Входни такси за гробницата на Филип II – 8 €;

ПРОГРАМА:

1 ДЕН
Отпътуване от гр. Кюстендил / от паркинга зад Театъра / за Гърция в 06:00 ч.
Към 8.30 ч. в Петрич. Преминаване през ГКПП Кулата / Промахон. Около 11:00 ч. пристигане в Солун. Панорамна обиколка на града с разглеждане на: Бялата кула, Арката на римския император Галериус; площад Аристотел, Рибния пазар, Римския форум, ротондата “Св.Георги”, църквата “Св.Димитър” и др. Свободно време за разглеждане на града по интереси.
Към 15.00 ч. отпътуване за Спа курорта Лутраки, разположен в подножието на планината Каймакчалан, често наричана – гръцките Алпи. Настаняване в хотела.
  • По желание ГРЪЦКА ВЕЧЕР – от 21.00 ч. Нощувка.

2 ДЕН
Закуска. Свободен ден за разходка до СПА центъра на курорта ЛУТРА ПОЗАР, намиращ се на 2 км от Лутраки. СПА центъра е на 390 метра надморска височина и разположен на площ от 75 м2, или по желание и допълнително заплащане - екскурзия до град Едеса - още наричан в миналото от цар Самуил град Воден. Едеса е на разстояние 30 км. от курорта Лутраки и привлича хиляди туристи с прекрасните си водопади. Отътуването е в 12:00 часа на обяд с престой в града за около три часа. Завръщане в Лутраки към 17:00 часа. Свободно време за къпане в изворите. Нощувка.

3 ДЕН
Закуска. Свободен ден или по желание и допълнително заплащане - екскурзия до Вергина – на 85 км. Пристигане във Вергина и посещение на гробницата на Филип Македонски , считана за едно от най-големите открития в света на археологията през XX век . Във Верия – посещение на манастира “Св. Йоан Кръстител” - втората по значение монашеска обител в Гърция след Света Гора . Манастира е разположен на красиво място, където се срещат планините Вермио и Пиерия, за да бъдат разделени от кристално синята река Алиакмон - най - дългата река на Гърция. Мястото е известно не само с приказната гледка, но и с реликвите, които пази /черепа на св. Климент Охридски, част от ръката на св.Йоан Кръстител и др./, както и с житията на 8 -те на брой светци, които са живели в манастира. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ДЕН
Закуска. В 8.00 ч. Отпътуване за Серес. Около 11.30 ч. посещение на манастира „Св. Йоан Предтеча” който се намира на 10 км от Серес, сгушен в планината, потънал в зеленина и тишина. Манастирът е византийски и е създаден в 13 век. Сега манастира е женски.
От 13.00 ч. до 15.00 ч. пазаруване в търговска верига „CARREFOUR” – до гр. Серес и в 15.30 ч. отпътуване за България.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
  • Лична карта или задграничен паспорт
  • За лица под 18 години – нотариално заверена декларация от родителите за съгласие за
пътуване в Гърция. За Република Гърция няма визови, санитарни и медицински изисквания.

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 15 дни преди датата на отпътуване.

ТА “ЗОРИ” е сключила застраховка “Отговорност на Туроператор” с „ХДИ Застраховане” АД, София, Застрахователна полица № 0000001/28.08.2012. Валидна до 01.10.2013 год.
ТА ” ЗОРИ” не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до държавите, през които се пътува поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини.
ТА ” ЗОРИ” си запазва правото да промени цената в случай на драстично увеличение цената на горивата и др.